Blog

Ai o masina second hand?! Verifica-ti sistemele de siguranta!

Verificarea sistemelor de siguranta este un aspect foarte important, la care multi nici macar nu se gandesc.

„Am luat masina din Germania de la Reprezentata! Nu are nici macar o zgarietura! Este impecabila! Dece sa o verific? Am vazut istoricul de service!”

Este adevarat! Masina  este luata de la reprezentata din Germania si v-a fost prezentat si istoricul de service. Ce nu stiti este ca anumite avarii se pot sterge! Nu mai apar in istoricul de service.  Masina este posibil sa arate bine, dar poate sa prezinte vicii ascunse.

Verificare sistemelor de siguranta airbag – SRS va ajuta sa indetificati eventuale defecte.

Mai bine sa aflati inainte decat in cazul uni accident sa constatati ca airbag-ul nu s-a declansat.

“Am cumparat masina de la un prieten! Daca ar fi avut vreo problema mi-ar fi spus!”

Corect! Dar oare prietenul dvs. stie? Daca ar fii stiut poate ca v-ar fi spus. Poate ca nu toate revizile masinii au fost facute in service-uri de reprezentanta.

“Vanzatorul a fost corect! mi-a spus ca a avut un accident cu masina si a sarit un airbag! L-a schimbat cu unul second hand, dar original!”

De buna credinta! dar aveti idee daca operatorul de service care a facut operatiile de schimbare de airbag a verificat si integritatea sistemului SRS dupa inlocuire?!

Va spunem aceste lucruri dintr-un motiv foarte simplu. Experienta!

Am intalnit multe situatii, chiar prea multe, in care am vazut masini aduse din alte tari, cumparate unele chiar din reprezentate, unde lucrurile nu sunt ce par a fi.

Reparatii facute in fuga, timpul costa!

Sau cazuri mai grave in care masinii i s-a dat doar o fata comerciala, iar sisteme le de siguranta cum ar fi sistemul de airbag nu a fost reparat sau verificat corespunzator, iar in bord nu avea nici o avarie.

Nu lasa siguranta ta pe mana unor neprofesionisti!

Mai bine sa stii inainte cu ce masina circuli decat sa afli cand e prea tarziu tarziu!

  Suna pentru o programare! – +40740 269 641

De ce trebuie sa verific airbagurile?!

Verificare airbag-urilor este o operatiune importanta ce trebuie efectuata cel putin atunci cand cumperi o masina second hand.

 Ce este airbag-ul?

Airbag-ul este defapt balonul textil ce iese prin elementele interioare ale caroseriei in cazul unui impact. Airbag-ul face parte dintr-un sistem de siguranta complex, cu multe componente. Electronica masinii face o verificare a sistemul airbag tot timpul cat contactul este pus, fiecare componenta a sistemului este verificata. In momentul in care oricare din componentele acestui sistem nu mai functioneaza centrala de airbag emite un semnal de avarie.

Ce sa poate vedea in consola de bord a masini?!


Martor airbag aprins permanent.
   

|| Contactati-ne! Masina are o problema de siguranta! ||

 Contact Whatsapp
telefon diagnoza auto   +4.0740.269.641

 

 

Asta inseamna ca sistemul de airbag are o eroare iar in cazul unui impact nu o sa functioneze! 

Aici componenta sistem airbag

Ce se intampla in momentul unui impact? De ce sar airbag-urile?

 

Fara a intra in detalii tehnice:

 In momentul unui impact, senzorii de pe caroserie trimit un semnal centralei ce controleza aibag-urile, iar aceasta declansaza capsele pirotehnice care umfla efectiv baloanele textile.

In acelasi timp unele siteme de siguranta, in functie de modelul autorurismului sau anului de fabricatie, pregatesc masina / pasagerii pentru impact. Se pretensioneaza centurile de siguranta pentru minimizarea efectelor asupra pasagerilor..

Aceste lucruri se intampla in cateva fractiuni de secunda si totul trebuie sa functioneze perfect. Din acest motiv lampa martor airbag aprins este o eroare permanenta si nu poate fi resetata.

“ Am o problema la airbag-ul! Martor  airbag aprins in bord!”

Nu neapart airbag-ul este problema. Airbag-ul (balonul textil) este doar parte a sistemului de siguranta. Martorul airbag aprins poate sa semnaleze mai multe probleme cum ar fi: senzorii de impact sunt defecti, calculatorul sistemului de airbag are un defect, pretensionerul centruii de siguranta nu functioneaza in parametri, un contact imperfect in circuitul sistemul de siguranta si control al airbag-urilor.

 

Ne deplasam noi!

Operatia de verificare  a sistemului airbag  este o operatiune complexa, dar poate  efectua si la locul unde este masina! Nu trebuie sa te deplasezi cu masina la noi. Daca detii echipamentul necesar, operatiile de diagnoza la sitemele de siguranta pentru airbag-uri se pot face si la fata locului.

Avem testere profesionale!

Mai bine sa stii despre masina ta, decat sa afli cand e prea tarziu.

 

||Verifica-ti airbag-rile! Suna acum! ||

|| Martor airbag aprins! Noi stim sa reparam! ||

 Contact Whatsapp
telefon diagnoza auto   +4.0740.269.641